26 Temmuz 2007 Perşembe

Zeytinyağlı Barbunya

Bugün zeytinyağlı barbunya yaptım.Çok güzel oldu.Tarifini vermek istiyorum.

Malzemeler:

Yarım kg.barbunya
İki adet havuç
Üç adet kabukları soyulmuş domates
5-6 diş sarmısak
iki adet soğan
Bir yemek kaşığı salça
Tuz ve zeytinyağı
Bir avuç kadar maydanoz

Yapılışı:Önce barbunyaları yıkayıp, az suda kaynatıp, suyunu süzün.Sonra tencereye alıp üzerine sarmısakları,soğanları,domatesi,küp küp doğranmış havuçları,zeytinyağını ve iki bardak sıcak suyu koyup kısık ateşte bir yarım saat kadar pişirin.En son maydanozları ve tuzunu ilave edip ocağı kapatın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: