26 Temmuz 2007 Perşembe

Canan'ın Pizza Tarifi

Sevgili arkadaşım Canan çok güzel pizza yapıyor.Yapılması çok kolay bir pizza.Önceden çok denemiştim pizza yapmayı.Fakat bir türlü tutturamamıştım.Ya hamuru tam pişmiyordu ya da üstündeki malzemeler çok kuruyordu.Canan'ın sayesinde öğrendim püf noktalarını.Bu pizza için biz fırından ekmek hamuru alıyoruz.Normal fırın tepsisi için iki ekmeklik hamur yeterli oluyor.Üst malzemesi sizin tercihinize bağlı.Ne eklemek isterseniz artık bu size kalmış.

Yapılışı:Ekmek hamurunu önce sıvı yağ ile biraz yoğurun.Fırın tepsisini yağlayıp, bu hamuru tepsiye düzgün bir şekilde yayın.Sonra bu hamuru fırına verip pişirin.Hamur pişerken pizzanın sosunu hazırlayın.Bunun için iki dometesi rendeleyin.İçine iki üç diş ezilmiş sarmısak,bir yemek kaşığı salça,çok az sıvıyağ,tuz, bir tatlı kaşığı kekik ve yarım bardak su ekleyin.Bu sosu iyice karıştırın.Pişen hamuru fırından çıkarıp tüm malzemeyi pişmiş hamurun üstüne yayın ve sosu üzerine gezdirip tekrar fırına verin.Malzemelerde piştikten sonra en son üzerine biraz kaşar peyniri gezdirin ve peynir eridikten sonra pizzamızı fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: