7 Mart 2011 Pazartesi

Kar

Sonunda beklenen kar yağmaya başladı İstanbul'a.Fakat yağıp yağıp kayboluyor.Kendini bir türlü tam gösteremiyor.Rüzgar daha baskın geliyor.Oysa ki özledik...
Kar yağınca ne yapılır;sabah erkenden kalkılır,çay demlenir kahvaltı hazırlanır,gündelik işler yapıldıktan sonra geçilir mutfakta cam kenarına kar seyredilir.Tabi kitapların ve çayın da yanında olmazsa olmaz.Öğleden sonra da güzel,sıcacık bir çorba yapılır,bir de belki peynirli poğaça,güzel olur.

Blogger kapatılıyormuş;bu çağ dışı bir karardır,kınıyoruz!!!
www.blogumadokunma.com

"Geçtin bütün acılardan.Buluşma,sevinç çağları geride kaldı.Şu taş yapılar,karlı yollar anlatıyor yüzündeki hüznün,ellerindeki sevincin dilsizliğini.Suskundunuz.Suskundu dil,suskundu kent,suskundu gökyüzü.Kar engah engah yağıyordu düşlerine."
Feridun Andaç "Kar Masalları"

3 yorum:

Tijen dedi ki...

Doğduğum günün karlı geçmesine alışkınım ben. Neyse ki artık bahar geldi, yaşasın!

Zeynep dedi ki...

Evet yaşasın Tijen bahar geldi,tüm sıkıntıları alıp götürsün bizden.Bahar güzellikleriyle gelsin;çeşit çeşit kokular,renkler getirsin bize.

Sibel dedi ki...

Sevgili Zeynep, sitemi bir süre önce http://www.sibelinkahvesi.com adresine taşıdım; ancak senin linklerinde http://www.sibelinkahvesi.blogspot.com olarak kalmış. Rica etsem düzeltir misin? Çok teşekkürler, sevgiler...